Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Доган се обяви против предсрочни избори

Снимка: БТА

Предсрочни парламентарни избори 2 в 1 могат да дестабилизарат страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици. Това послание до делегатите на Националната конференция на ДПС изпрати почетният председател на партията Ахмед Доган.

В обръщението си бившият лидер на ДПС обръща внимание на три основни теми – евентуалните промени в НАТО, проблемът за сигурността на Европа и смисълът на идеята за двама председатели на ДПС.

Според него съпредседателството на партията по дефиниция е контрапункт на едноличните решения. Ахмед Доган предлага ДПС да бъде оглавено от двама депутати – санкционирания по закона “Магнитски” Делян Пеевски, и Джевдет Чакъров.

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в Европейския парламент”, изтъква Ахмед Доган. Той поставя задача на ДПС да разшири своята периферия, както и да покаже тежестта на партията “на фона на властовите недоразумения и ротации на управляващите”.

Ахмед Доган акцентира и върху постоянния ангажимент към избирателите, за да не се превърне ДПС в бутикова платена партия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36