Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас

Васил Левски
Снимка: Държавна агенция Архиви

Благотворителен концерт с кауза изграждане на паметник на Васил Левски ще се състои днес в Бургас. Той е организиран от фондация “Гордите Българи”, която се е заела със задачата да бъде издигнат монумент на националния герой в морския град.

В концерта ще участват музикални и танцови състави от училища и детски градини в Бургас. Специален гост ще бъде Елица Тодорова ТРИО.

В Бургас събират средства за изграждането на паметник на Левски

Приблизителната сума за създаването на бронзов паметник възлиза на 500 хил. лв. За целта фондацията набира дарения чрез благотворителни концерти, базари, училищни кампании.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Тръгва платформата за български езикови ресурси онлайн БЕРОН

БАН представи платформа за български езикови ресурси онлайн БЕРОН. БЕРОН е съкращение ( Български езикови ресурси онлайн ), но и напомня за българския енциклопедист и автор на "Рибния буквар" Петър Берон. Чрез платформата се осигурява свободен..

публикувано на 10.05.24 в 14:06

"Шалом" отне награди на журналистите Петър Волгин и Юлиана Методиева

Ръководството на "Шалом" и организационния комитет на ежегодните награди на еврейската общност "Шофар" решиха да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на главния редактор на интернет сайта "Маргиналия" Юлиана Методиева.  "Петър Волгин бе..

публикувано на 10.05.24 в 12:35