Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас

Васил Левски
Снимка: Държавна агенция Архиви

Благотворителен концерт с кауза изграждане на паметник на Васил Левски ще се състои днес в Бургас. Той е организиран от фондация “Гордите Българи”, която се е заела със задачата да бъде издигнат монумент на националния герой в морския град.

В концерта ще участват музикални и танцови състави от училища и детски градини в Бургас. Специален гост ще бъде Елица Тодорова ТРИО.

В Бургас събират средства за изграждането на паметник на Левски

Приблизителната сума за създаването на бронзов паметник възлиза на 500 хил. лв. За целта фондацията набира дарения чрез благотворителни концерти, базари, училищни кампании.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35