Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 14 март 2024 г.

България скърби за своя православен пастир! На 13 март на 78-годишна възраст ни напусна Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. В "България днес" припомняме за човека, със светско име Симеон Николов Димитров, и духовен пастир на православния ни народ патриарх Неофит през думите на миряни, духовници и държавници. Ще чуете ангелогласните му песнопения и завета, който носеше със себе си – "Обичайте се и се молете" с надежда за заедност и опрощение. Всичко това и още –  в "България днес" на 14 март с водещ Весела Кръстева.

01.10 - Кой беше Българският патриарх Неофит? 

07.01 - Актуална информация от България и света

10.51 - Прогноза за времето у нас и по света

16.45 - Духовници и политици изказаха съболезнованията по повод кончината на патриарх Неофит

17.48 - Негово преосвещенство белоградчишкият епископ Поликарп, първи викарий на Софийския митрополит пред БНР

22.10 - Как ще запомним патриарх Неофит и какво е бъдещето и единството на Българската православна църква? – интервю на Спас Крайнин с протойерей проф. Иван Иванов, духовник в Българската православна църква в Рим, Италия 

33.55 - Единственото интервю, което българският патриарх Неофит дава веднага след интронизацията преди 11 години е пред Ана - Мария Кръстева, журналист и водещ на предаването "Благовестие" по програма "Христо Ботев" на БНР. А днес тя споделя спомените си, по думите й, за най-светлата личност в Българската православна църква през последните години 

Вести от чужбина: 

43.12 - Днес в Лисабон беше открит форум за българското образование зад граница, който продължава до 16 март

53.05 - Зоран Мише открива тази вечер своята първа самостоятелна изложба в чужбина "Борба/ Kampf" в Българския културен институт в Берлин

56.25 - "Песен на деня" –"Дано си там" на група ФСБ

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал животът в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни..

публикувано на 23.04.24 в 19:00

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00