Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УНИЦЕФ и БНР ще работят заедно за по-доброто бъдеще на българските деца

Генералният директор на БНР Милен Митев и представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн
Снимка: Ани Петрова

Една от най-силните страни на радиото е способността да разказва истории. От днес БНР и УНИЦЕФ обединяват усилия, за да разказват за проблемите, с които българските деца се сблъскват и по този начин да спомогнат за тяхното решаване. С тази цел ръководителите на двете организации с високо обществено доверие подписаха Меморандум за разбирателство.

"Децата са това, което движи дневният ред  на УНИЦЕФ и трябва да направим така, че те да бъдат чути. Защото децата не са в позиция гласовете им да бъдат чути от хората, които съставят политики и взимат решения. Затова още веднъж благодаря ви за  партньорството и вярвам, че заедно ще направим така, че да се чуе гласът на децата и младите хора в дневния ред българското общество" – каза Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България. Тя изказа специална благодарност към журналистите в БНР и акцентира на факта, че това е радиото с най-високо обществено доверие и обширна аудитория:

"Затова е много важно за нас подписването на този Меморандум за разбирателство, който ще подсили партньорството ни по някои критични области, като намаляването на детската бедност, социалното приобщаване, но също така и ранното детско развитие и защитата от насилие."

Документът е продължение на политиката на БНР да подкрепя общественозначими каузи, посочи генералният директор Милен Митев:

"И досега  БНР е подкрепяло и популяризирало усилията на УНИЦЕФ в защита на правата на децата и тяхното благополучие. С подписването на този меморандум ние потвърждаваме нашата съпричастност към каузата на УНИЦЕФ и заявяваме желание и мотивация да си сътрудничим още по-активно за подобряването живота на българските деца и техните семейства, за осигуряване на среда, в която всяко дете да може се развива и реализира своя потенциал – посочи Милен Митев. – Чрез своите 2 национални и 9 регионални програми, интернет портал и широко присъствие в социалните мрежи, БНР достига до милионна аудитория в България и извън нейните граници и предоставя изключителна възможност за популяризиране на кампании и инициативи за насочване на общественото внимание към важни теми и проблеми, каквито безспорно са ранното детско развитие, превенцията и елиминирането на насилието над деца, приобщаващото образование и намаляването на детската бедност. Вярвам, че високото обществено доверие, което и двете организации притежават ще ни гарантира успешно партньорство в името на едно по-добро бъдеще за всички деца в България." 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24