Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк.

В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров – виолончело, и Нана Ши – пиано. Те ще изпълнят произведения на Фани Менделсон, Клара Шуман и Мелани Бонис.

Инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" представя класическа и съвременна камерна музика в изпълнение на наши и международни творци. От създаването ѝ през есента на 2005 г. концертите се осъществяват с помощта на доброволци музиканти от България и повечето от тях са безплатни.

Тук ще припомним, че една от основателките на инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" - пианистката Лора Чекоратова, наскоро беше отличена за принос съм българската общност отвъд Океана. Номинацията направи Генералното консулство на България в Ню Йорк, а отличието ѝ беше връчено по време на събитие на Асоциацията на чуждестранните консули в Ню Йорк по повод 8 март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05