Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Часът на земята" или как да променим света за 60 минути

Снимка: БГНЕС

"Ако всеки от нас, независимо къде се намира, отдели 60 минути и ги подари на Земята, ще имаме силата да опазим общия ни дом и да го завещаем повече от прекрасен на поколенията след нас" – това казват организаторите на най-мащабното събитие, посветено на опазването на планетата, организирано от WWF (Световен фонд за дивата природа). В този един час милиони хора ще спрат светлините и ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим.


Тази година "Часът на Земята" се провежда на 23 март, между 20:30 и 21:30 часа. За най-активните участници в кампанията е подготвена интерактивната платформа – Банка за часове. Там всеки може да открие дейността, която харесва най-много, и да впише часовете, които подарява на Земята. Например храна, разходки на открито, спорт и здраве, устойчив начин на живот, всякакви форми на изкуство и творчество. След "Часът на Земята" ще има награди за случайно избрани десет участници.

Екологичната кампания включва и благотворителен елемент с прожекцията на филма "Кунг-фу панда 4" в Cinema City. Средствата от закупените билети се насочват в помощ на спасяването на мечета-сираци и за опазването на мечките в България.

Снимки: БГНЕС, wwf.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24