Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Снимка: old.europe.bg

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и цената на живота – 26%. За 28% здравеопазването е следващата значима грижа, а 18% се вълнуват от проблемите в образованието. Обезлюдяването и напускането на фирмите от регионите в страната е притеснително за 15 на сто. В 6-те региона на страната нараства броят на хората, които оценяват като по-добро своето положение, отколкото преди 2 години и са оптимисти за следващите 12 месеца. Това не е така само в Северозападния и в Централния северен район. На политическо ниво се отчита огромно недоверие към правителството между 66 и 75% по региони, към местната власт доверието е около 36%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05