Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

Снимка: БГНЕС

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи топли въздушни маси от Северна Африка. Максималните температури ще са между 20°-25°, по морето по-ниски, в столицата 20°.

По Черноморието до обяд ще е слънчево. После ще се заоблачи и ще завали. Температурите на въздуха ще са от 15°  на север до 20° на юг. Морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините в западните масиви до обяд ще вали. Бурен югозападен вятър ще носи облаците и валежите на изток. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 13°, на 2000 м до 6°.

В петък дъждовете спират, температурите се повишават.

В Европа на запад и в централната част на континента ще е ветровито, облачно, с дъждове, по-значителни на Британските о-ви, в Западна Франция и западния дял на Пиренейския п-ов. Сняг ще вали в Алпите, над Скандинавския п-ов и във Финландия. Предимно слънчево ще е на изток.

На Балканите значителна облачност с валежи ще има на северозапад. Купеста и купесто-дъждовна облачност с кратки валежи ще има над останалата част от полуострова.

В Лондон и Париж ще е 11°. В Берлин и Москва се очакват 14° и 10°. В Мадрид ще е 14°. В Рим и в Белград ще е 21°, в Букурещ и в Истанбул 20° и 19°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 25°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 11° и 12°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 17° и 16°. В Лос Анжелис се очакват 19°, в Маями и в Мексико сити ще e 29° и 31°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 25° и 26°. В Дубай ще е 25°, в Йерусалим 24°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05