Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадри на ПП няма да участват в кабинет с премиер Димитър Главчев

Кирил Петков
Снимка: БТА

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза, че формацията му няма да участва със свои политически или експертни лица в служебния кабинет на председателя на Сметната палата Димитър Главчев. "Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор. Сега главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори. Така че изборът на следващите министри на МВР и на електронното управление ще ни покажат в каква посока ще се движат – ще има ли много купен вот", каза Петков. Премиерът в оставка от ПП-ДБ Николай Денков определи избора на Димитър Главчев като провокация от страна на президента.
Напомняме, че изборът на служебен премиер беше ограничен с конституционни промени, внесени и подкрепени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40