Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 3 април 2024 г.

В „България днес“ на 3 април отбелязваме 165 години от първата учебна година в Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“. Как се преподават и учат знания във време на война и как България пази връзката си с първото свое средно училище зад граница ще ни каже Снежана Скорич. И още- как личната история на пловдивския котарак Гого даде повод за размисли за животните и хората, но не по Стайнбек и какво е да бъдеш войн-монах в Шаолин. За финал сме подготвили съвременна музика с елементи на фолклор и звук на класически струнни инструменти. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.46 - Актуална информация от България и света

10.03 - Прогноза за времето у нас и по света

15.40 - Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“, първото българско средно училище, създадено в чужбина, отбелязва 165 години от основаването си- Йоан Колев разговаря с директора на гимназията Снежана Скорич за обучението днес в Болград по време на война

27.29 - За бездомните животни и отговорностите на хората и държавата към тях – разговор на Дарина Григорова с Явор Гечев, работил дълги години в ръководството на "Четири лапи"

41.50 - Разказваме ви историята на Цветан Найденов – българинът от манастира Шаолин

53.08 – "А place of many stories" – видео визитката на южното ни Черноморие тази година

54.20 - Изложбата "Поглед към гнездото на скалния орел" на Ивайло Ангелов, докторант в Националния природонаучен музей при БАН, може да разгледате до 7 април в Екомузея с аквариум в град Русе

56.10 - „Песен на деня“ – ще чуете композицията на Георги Андреев "Момина токата" повод концерта тази вечер в зала „България“ на "Гласове и струни" – съвместен проект на Женски хор "Мистерията на Българските гласове", Quarto Quartet и българският композитор.


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00