Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Ню Йорк посреща писателя Тодор Костадинов

Снимка: Генерално консулство в Ню Йорк

Тази вечер, от 18:30 ч.местно време, българската общност в Ню Йорк ще има възможност да се срещне с писателя Тодор Костадинов, автор на книгите "Анти-некролози. Разкази против забравата" и "Трите начина на Мариана. Пловдивски разкази". 

"Авторът е напуснал родния Пловдив на младини, обиколил е целия свят и най-после е разбрал, че няма такъв град. Пловдив, който никога не може да бъде напуснат. Защото той е винаги в теб!", отбелязват издателите от "Сиела". 

Домакин на срещата, която ще се проведе в Генералното консулство на България, е генералният консул на страната ни Ангел Ангелов. Събитието се организира от Лигата на българските писатели в САЩ и по света.

Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите извън ЕС ще могат да упражнят евровот в дипломатическите ни мисии

В държавите извън ЕС ще може да се гласува за членове на Европейския парламент само в секциите в дипломатически и консулски представителства, уточни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева . "Избирателите, които на 9 юни ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 19:10

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Рухна домът на Димитър Талев в Прилеп

Поради нехайство и след обилните дъждове в последните седмици, част от родната къща на писателя Димитър Талев - символ на българската история, се срина, предаде БГНЕС. Къщата, в която Талев се ражда, е първообразът на дома на фамилията Глаушеви от..

публикувано на 26.05.24 в 15:04