Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

Росен Плевнелиев (вдясно)
Снимка: БТА

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин. 

Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо до родината си, да бъдеш полезен където и да си и да живееш. Това, което Bulgaria Wants You дава, е избор”, каза Андрей Арнаудов, един от създателите на платформата. По думите му, след последния кариерен форум в Мюнхен много българи са се завърнали в родината.

Сред лекторите на форума са президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), актьорът Самуел Финци, артистичното семейство Яна Титова и Алекс Алексиев. Официален гост на събитието е посланикът на България в Германия Григор Порожанов.

По време на форума сънародниците ни могат да посетят общо двайсет и шест работодателски щанда на компании.

Платформата Bulgaria Wants You цели да привлече български граждани от чужбина, както и да задържи българите у нас на местния трудов пазар, предлагайки възможности за работа и информация за живота в различните райони на страната. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44