Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

Снимка: "Зелени Балкани" / фейсбук

Три ловни соколчета се излюпиха в Спасителния център на “Зелени Балкани”. Те се намират в бебешката стая, отглеждането им ще продължи седем дни, след което ще бъдат върнати на своите родители.

Ловният сокол беше изчезнал вид в продължение на десетилетия, но успешно се възстановява. В природата вече имаме четири сформирани двойки, които са излюпени при нас”, разказа пред БГНЕС служител на центъра. Според него е възможно броят на двойките да е по-голяма, тъй като птиците нямат предаватели.

В момента в Спасителния център има 33 яйца на ловни соколи. Екипът на “Зелени Балкани” вече 15 години работи за възстановяване на популацията на този изчезнал доскоро вид.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20
Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29