Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското училище "Иван Вазов" в Париж се готви за 10-ия си рожден ден

Снимка: Facebook / Българското училище „Иван Вазов“ в Париж

Учениците и учителите от българското неделно училище "Иван Вазов" в Париж готвят специален концерт, с който на 19 май от 11,30 ч. ще отбележат 10-ата годишнина от създаването на школото.

Това е "мястото във Франция, в което ние заедно чертаем на български бъдещето на нашите деца", написа във Фейсбук Янета Димитрова, преподавател в училището. 

Програмата предвижда български песни, танци, стихове и много друго. "Концертът ще бъде една българска прегръдка, подарък за всички българи, които дойдат и споделят тази радост с нас и прекрасна изненада за нашите френски и чуждестранни приятели", отбелязва Янета Димитрова.

На концерта на 19 май ще се състои премиерата на специална за децата и училището песен.

Училището е създадено от сдружение "Христо Ботев" на нашите сънародници във френската столица. То е признато от българските власти и предлага обучение, гарнирано с много любов към децата. Там те изучават български език и литература, история и география на България според учебните планове и програми за българските училища в чужбина, а така също имат богата извънкласна дейност.

В училището се обучават деца от 3 до 18 години, които получават удостоверения за проведено обучение, признати в България. Всички преподаватели са с учителска правоспособност.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / malkata.bulgaria.ms

"Нишка от корен" събира любителите на българския фолклор в Мюнстер

Четвърти традиционен български събор "Нишка от корен" ще се проведе на 18 и 19 май в Мюнстер, Германия. От местното Българско културно сдружение "Малката България" поясняват във Фейсбук, че съборът е мястото, "което възкресява с неподозирана сила..

публикувано на 18.05.24 в 07:05

"Българска памет" работи с децата в историческите диаспори

Над 7000 деца от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Северна Македония и Албания се превърнаха в своеобразни посланици на европейската идея в своите държави след семинарите на Фондация "Българска памет“. Това каза председателят на..

публикувано на 17.05.24 в 09:59

Наши дарители оборудваха компютърни зали в две албански училища с етнически българи 

Обединената гимназия в с. Шищавец и Средното училище в с. Борье, община Кукъс в Албания,  в които се обучават етнически българи, се сдобиха с два компютърни кабинета благодарение на дарение, направено от Сдружение "Захари Стоянов". Учениците получиха..

публикувано на 16.05.24 в 17:05