Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева
Снимка: БТА

Седмица след изключително успешната за българските гимнастички Световна купа в София, на която те спечелиха пълен комплект медали в многобоя, на състезанието от същия ранг в Баку нашите момичета завършиха с един сребърен медал.

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

В индивидуалната надпревара Елвира Краснобаева се класира на второ място, Ева Брезалиева след сериозни грешки с бухалки – на десето, а ансамбълът остана на крачка от медалите. Така днес Краснобаева ще играе и на четирите финала на отделните уреди, докато Брезалиева ще пропусне този на бухалки. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева пък ще търсят реванш, излизайки на килима и с двете си композиции.

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева вчера коментира във фейсбук, че България повече няма да участва на състезания в столицата на Азербайджан заради несправедливо ниските оценки на нашите състезателки.

 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Галин Цоков

Зрелостниците през 2024 г. показаха рекордни резултати на изпита по български

Най-високият резултат, отчитан досега на матурата по български език и литература е постигнат през 2024 г. – 58,48 е средният брой получени точки.  Добър 4.32 е средният успех на зрелостниците, а миналата година е бил 3.93. Той е с няколко..

публикувано на 07.06.24 в 15:40

Ново измерване съкрати 8 кв. км. от територията на България

Територията на България за 2 години намаля минимално, сочи Националният статистически институт (НСИ). Към 31 декември 2023 г. територията на страната, изчислена от НСИ на базата на цифрови модели на кадастралната карта е 110 996,76 кв. км. През..

публикувано на 07.06.24 в 15:35

Резултатът от вота на 9 юни ще се реши в последните два дни

40,2 % от имащите право на глас са готови на 9 юни да отидат до урните. 3,5% са заявили, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. За изборите за Европарламент са готови да гласуват 37,7% от имащите право, а 3,1% декларират твърдо намерение за гласуване..

публикувано на 07.06.24 в 09:42