Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Снимка: Маргарита Кирова / фейсбук

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”.

В концерта се включиха много български състави, сред които асоциация “Балкан” в Мадрид, фолклорната формация “Балкан” от Барселона, танцовият състав “Огнени ритми” от Валядолид, детските школи “Хорце”, “Димитър Димов” и “Коренът”. Гости на пролетния празник бяха също ученици от български неделни училища в Испания и в други европейски страни.

Освен на жизнерадостните български народни песни и танци, гостите се насладиха на ястия от традиционната ни кухня и научиха повече за родните обичаи, традиции и занаяти.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина.  20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в..

публикувано на 11.05.24 в 07:25

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50
Снимка: БНУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Атина

20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина

„Когато има общи цели и желание за разбиране, българската общност в Атина доказва, че е част от многообразното европейско семейство с неповторим език, култура и традиции“ – с тези думи на равносметка във фейсбук започна 2024 година за..

публикувано на 10.05.24 в 11:45