Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Снимка: Facebook /Булгапея

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора.

"В най-наситения с музикални събития месец успяхме да намерим и един слънчев следобед, в който да отбележим 5-ата годишнина от създаването на "Булгапея" с чудесен български домашен прием и приятна разходка", написаха във Фейсбук от групата, която изпълнява песни от различните фолклорни области на България.

По случай годишнината всяка от участничките подарила по едно лале на ръководителката на формацията и в крайна сметка се получил приказен - шарен, весел и неповторим, букет. "Да са ни пъстри, катерещи нагоре и удовлетворяващи и следващите 5!", си пожелават българките.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Розите на България" разцъфтяват за 15 години Българско училище в Сао Пауло

Седмото издание на инициативата "Розите на България" ще се проведе в Бразилия. В рамките на събитието ще се отбележи и 15-ата годишнина от основаването на Българското училище в Сао Пауло с основател Михаил Кръстанов. Домакин ще бъде Музеят на..

публикувано на 11.05.24 в 10:10

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина.  20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в..

публикувано на 11.05.24 в 07:25

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50