Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за световната и българска история на Първи май и какви са предизвикателствата пред пазара на труда в настоящата информационна действителност. Подготвили сме емблематична за празника музика и такава, която ще ви усмихне за разкош. Всичко това и още – само в "България днес" тази сряда с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

00.55- Припомняме събитията от 1 май 1886 година в Чикаго и историята на честванията на Деня на труда в България

8.45- Гергана Манчева разговаря, в духа на делника, с Александър Нуцов, член на лидерския екип в Българската предприемаческа асоциация, за пазара на труда в България днес и влиянието на изкуствения интелект в него

21.38 - Какво е празник без музика? Припомняме делото на Георги Горанов, автора на мелодията-емблема на първомайските чествания в миналото -маршът "Дружна песен"

26.16- Гостуваме на горнооряховското село Първомайци

37.30 - "Трудът краси човека" са казали някога мъдрите сред нас. Цветелина Недкова е съвременното доказателство на тези думи, а нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра, могат да са повод за гордост на всеки българин

51.00 - "Песен на деня" – шеговито, празнично и с усмивка завършваме "България днес" с "Дядо и ряпа" в изпълнение на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 септември 2024 г.

Последното септемврийско издание на "България днес" ви предлага среща с един от дарителите на българско училище в Чикаго, но преди това ще потърсим отговор на въпроса, защо българската столица е подходяща за домакин на Всеправославен събор. Ще чуете..

публикувано на 30.09.24 в 19:00

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00