Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Снимка: БТА

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за” предложението, а останалите 103-ма бяха “против”. 

Освобождаването на Росен Желязков от поста става два дни преди излизането във ваканция на депутатите по повод предстоящата предизборна кампания за национален и европейски парламент и великденските празници.

Росен Желязков

“Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут”, заяви Росен Желязков в словото си преди гласуването на оставката. Той се обърна към народните представители с думите: “Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката.” 

Злоупотреба с власт и правомощия и работа в интерес на политическия блок ГЕРБ-ДПС е основният аргумент на вносителите на искането за сваляне на председателя на НС. В конкретните мотиви на коалицията е посочено: “нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на НЗОК Станимир Михайлов”.
Кирил Петков

“Цялостно показваме червен картон на ГЕРБ за работата в последните три месеца”, коментира пред журналисти съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков по повод внесеното от ПП – ДБ искане за оставка на парламентарния председател.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00