Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

Снимка: БТА

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд. 

В петък, 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 3°, а максималните – между 16° и 21°, в София – около 16°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Над 2000 м ще вали сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9°, на 2000 м – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 16°-19°, а на морската вода – 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканите – в западните райони ще превали дъжд. Над Гърция и акваторията на Егейско море ще бъде предимно слънчево. В Атина се очакват 23 градуса, в Букурещ и Истанбул – 20, в Белград – 19. 

В останалата част на Европа – на Британските острови, във Франция, Бискайския залив и северната половина от Пиренеите ще вали дъжд. Дъждовно ще бъде и в Дания, на места в Германия и Италия. В района на Алпите, на Скандинавския полуостров и във Финландия ще вали сняг, докато над Европейска Русия ще бъде по-топло и валежите ще бъдат от дъжд. Над останалата част от Източноевропейската равнина ще бъде предимно облачно, но само в Беларус и Източна Украйна ще вали дъжд. В Москва ще бъде 20 градуса, в Мадрид – 19, във Виена – 18, в Мюнхен – 17, в Рим – 16, в Париж – 15, в Санкт Петербург – 11, в Стокхолм – 4. 

Отвъд Океана – в Кейптаун ще бъде 27 градуса, в Чикаго – 17, в Ню Йорк и Мелбърн – 16.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05