Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

Снимка: Църква "Св. Иван Рилски" в Монреал

Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница.” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към днешната Света литургия от 10,00 ч. местно време.

Храмът в канадския град е регистриран през 2002 г. и е част от Българската православна църква в духовната юрисдикция на Българската източноправославна епархия в Съединените щати, Канада и Австралия. В сградата му се провеждат занятия на българското неделното училище “Свети Климент Охридски”, репетиции на детския хор и на групата за български народни танци.

Целта на работата на българската църква в Монреал, училището, библиотеката и танцовите състави е да се запазят езика, историята и традициите на българите в града.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44