Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три златни и един сребърен медал за Калейн и Николова на финалите на Европейската купа в Баку

Боряна Калейн
Снимка: БТА

Четири медала завоюваха българските състезателки на финалите на отделните уреди на първата Европейска купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. Боряна Калейн спечели златен медал на топка и на лента, както и сребърен на обръч, а Стилияна Николова стана шампионка на бухалки.

Стилияна Николова спечели Европейската купа в Баку

Българският ансамбъл в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева се окичи със златния медал на финала с три ленти и две топки, а на пет обръча се класира на трето място.

До момента нашите гимнастички имат осем спечелени отличия – пет златни, две сребърни и едно бронзово, след като вчера Стилияна Николова стана шампионка при жените, а девойките ни останаха втори в отборната надпревара.

Предстоят финалите при девойките с участието на Дара Малинова и Магдалена Вълкова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24