Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Мобилна бибиотека” събира на езерото Самамиш българите в Сиатъл

Снимка: “Читалня Сиатъл“ / фейсбук

“Читалня Сиатъл“ подготвя “Мобилна библиотека“, която ще бъде представена на традиционния пикник, организиран от Българския център за култура и наследство в града на 19 май на езерото Самамиш, съобщи почетният консул в Сиатъл Елка Русков.

Очакваме ви на поляната, където се събираме обикновено. Ще има поставени указателни знаци, които да ви упътят. Не забравяйте да си донесете най-необходимото – много празнично настроение, усмивки и вкусна храна, без които празник не става”, призовават от центъра.

Пикникът по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура ще се проведе от 10,00 ч. местно време. Началото на “Мобилната библиотека“ пък ще бъде дадено в 15,00 ч. и по време на събитието посетителите ще могат да вземат, да връщат и да заменят книги, както и да даряват нови издания.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04
Зографски манастир в Атон

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” се открива в Рим по случай 24 май

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” ще бъде открита на 22 май в Папския латерански университет в Рим. Събитието, което ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев, е част от програмата на Българската православна църковна община “Свети..

публикувано на 18.05.24 в 11:03

Традиционни пехливански борби в Голо бърдо, Албания

Село Големо Острени, намиращо се в историко-географската област Голо бърдо в Албания, в която живее голяма част от българското национално малцинство, и през тази година беше домакин на пролетния турнир по свободна борба. Турнирът се провежда винаги..

публикувано на 18.05.24 в 10:50