Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

Снимка: Фейсбук / Пеещи артисти

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови.

Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на емблематичната песен на дуета, екипът на проекта "Пеещи артисти" (популярни лица от българския артистичен свят изпълняват създадени специално за тях песни) им честити два юбилея, които близнаците отпразнуваха с концерт – 65-ия им рожден ден и 40 години на сцената.

Музиката е на Кузман Бирбочуков, текст – Иван Бориславов. Новият аранжимент е дело на Георги Цветков. Тромпетът в песента е изпълнен от Венцислав Благоев. В реализацията на "Силвия" са замесени актриси, телевизионни и радио водещи:вокалите са на актрисата Албена Михова, Милица Божинова от Тоника, журналистът Петя Дикова и младата певица Жаклин Таракчи. Освен тях, в клипа участват още Люба Пашова, Георги Цветков, самите Братя Аргирови и Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата).

Редактор: Диляна Трачева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15