Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е представена на изложение на книгата в Подгорица

Снимка: Facebook /BGEmbassyMNE

България е представена със собствен брандиран щанд на Международното изложение на книгата и образованието в Подгорица, което продължава до 17 май, съобщи БТА. Щандът е организиран от Посолството ни в Черна гора със съдействието и участието на Министерството на културата и Асоциация "Българска книга", които са предоставили издания на повече от 20 съвременни български автори.

Организирана е и изложба "Глаголица", която е разположена непосредствено до българския щанд, съобщават във Фейсбук от посолството ни в Черна гора. Сред гостите на българския щанд в деня на откриването беше и министърът на културата и медиите на Черна гора Тамара Вуйович.

На 16 май предстои официалната процедура по приемане от България на статута на страна-гост на следващото Международно изложение на книгата и образованието през май 2025 г. в Подгорица
. Министърът на културата на България Найден Тодоров ще се обърне към участниците с кратко слово на тема "Съвременна българска литература"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00