Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е представена на изложение на книгата в Подгорица

Снимка: Facebook /BGEmbassyMNE

България е представена със собствен брандиран щанд на Международното изложение на книгата и образованието в Подгорица, което продължава до 17 май, съобщи БТА. Щандът е организиран от Посолството ни в Черна гора със съдействието и участието на Министерството на културата и Асоциация "Българска книга", които са предоставили издания на повече от 20 съвременни български автори.

Организирана е и изложба "Глаголица", която е разположена непосредствено до българския щанд, съобщават във Фейсбук от посолството ни в Черна гора. Сред гостите на българския щанд в деня на откриването беше и министърът на културата и медиите на Черна гора Тамара Вуйович.

На 16 май предстои официалната процедура по приемане от България на статута на страна-гост на следващото Международно изложение на книгата и образованието през май 2025 г. в Подгорица
. Министърът на културата на България Найден Тодоров ще се обърне към участниците с кратко слово на тема "Съвременна българска литература"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05

Фестивалът "Бабина душица" в Монтана събира готвачи от цяла България

Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица". Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка участниците ще..

публикувано на 22.06.24 в 07:15