Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 16 май 2024 г.

Предаване на Радио България

В "България днес" на 16 май продължаваме разговора за висшето образование на френски език в България. Вече над 30 години Техническият университет и Химикотехнологичният и металургичен университет в София предлагат обучение на френски език и дипломи, признати по цял свят. Разговаряме с проф. Славка Цанова от Техническия университет и гл. ас. Владислава Иванова от Химикотехнологичния и металургичен университет за програмите, какви студенти и откъде се обучават в инженерните специалности на френски език и как се реализират след завършването си. След това се отправяме към Лас Вегас, за да разговаряме с българската художничка на графити Александра Торлакова. Разказваме за няколко културни събития – в България и Япония и за участието но Софийска опера на Майските оперни вечери в Скопие с Вагнеровата "Валкюра".


01:45 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница
07:15 - Времето
12:40 – Обучение за франкофони в Техническия и Химикотехнологичния и металургичен университет в София
46:00 – Събития от България и Токио
52:20 – Софийска опера поставя "Валкюра" в Скопие
54:45 – Песен на деня: Кирил Маричков и "Фондацията" – "Изваяни"


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00