Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Грузия се събраха за Деня на българската просвета

Снимка: Посолство на Република България в Грузия

В навечерието на 24 май - Деня на българската азбука,просвета и култура и на славянската книжовност, дипломатите от мисията ни в Тбилиси организираха (на 22 май) в двора на посолството събиране на българската общност в Грузия и свързаните с България грузинци.



Посланик Веселин Вълканов изтъкна в приветствието си към гостите фундаменталното значение на празника за съхранението на националната ни идентичност и държавност. Пожела на присъстващите сънародници да носят същината и посланието на 24 Май със себе си постоянно, където и да се намират.



"Радваме се, че създаденото празнично настроение и обстановка беше високо оценено от гостите, с очакване за нови събирания в българска среда в Тбилиси", коментираха от дипломатическата ни мисия на страницата си във Фейсбук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54

В Тараклия отбелязаха 172 години от рождението на Олимпий Панов

В Тараклия - молдовския район с предимно българско население, отбелязаха 172 години от рождението на българския офицер, роден в Тараклия, Олимпий Панов. Пред паметника на майора се събраха районните служби, начело с председателя на района Лазар..

публикувано на 17.06.24 в 19:15