Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското училище “Никола Вапцаров” в Никозия празнува десетата си годишнина

Снимка: Бранислава Бобанац

Най-голямото българско училище в Кипър – “Никола Вапцаров” в Никозия, отбелязва днес с празничен концерт десетата си годишнина и Деня на светите братя Кирил и Методий, предаде кореспондентът на БНР Бранислава Бобанац. Събитието под надслов “Предаваме завета на първоучителите” е част от Дните на българската култура, организирани от Съюза на българите в Кипър.

Започват Дните на българската култура в Кипър

Водещи на програмата, посветена на България, буквите и книжовността, ще бъдат настоящите абитуриенти. Учениците от всички класове ще представят изучавани през годината произведения на българската литература, ще рецитират и ще изпълнят песни. Най-вълнуваща обаче ще бъде изявата на първокласниците, които със стихчета ще обявят: ”Ние вече сме грамотни”.

С връчването на свидетелства за успешно завършената учебна година ще бъде сложен тържествен финал. Първокласниците и абитуриерните ще получат своя документ от българския посланик в Кипър Недялчо Данчев.

В страната има общо десет български съботно-неделни училища. В “Никола Вапцаров” се обучават 195 ученици.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните..

публикувано на 31.08.24 в 07:20

Красотите в Смолянско разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол

Забележителности в района на град Смолян разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол в четвъртия ден от своята екскурзия у нас по програма „България - образователни маршрути“ на Министерството на образованието и науката, предаде БТА...

публикувано на 29.08.24 в 14:55