Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трафикът от Турция през България се е увеличил с 50% за 5 години

Снимка: Министерски Съвет

Служебният премиер Димитър Главчев и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък ще посетят в близките дни българо-турската граница при ГКПП "Малко Търново" заради проблема с тежкия трафик и задръстванията. Това беше договорено днес в Министерския съвет на среща за необходимостта от съвместни координирани усилия за модернизация и оптимизация на граничните контролно-пропускателни пунктове.
По данни на Агенция "Митници" за последните 5 години трафикът от Турция през България се е увеличил с 50%, като прогнозите са тази тенденция да се запази. Наред с това към момента ГКПП "Капитан Андреево – Капъкуле" е вторият най-натоварен граничен пункт в света, с перспективата да заеме първото място. За да бъдем подготвени, са нужни съвместни усилия и координация за постигане на най-добри резултати, отбеляза Главчев.

В рамките на срещата служебният премиер Димитър Главчев изтъкна приятелските отношения между България и Турция и отличното взаимодействие като съюзници в НАТО и като добри съседи. Той пожела успешен и ползотворен мандат на посланик Мехмет Саит Уянък у нас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30