Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 31 май 2024 г.

В последния ден от месец май за тази година в „България днес“ правим мост между децата и българската просвета и история. Ще ви разкажем за добрия пример от едно малко българско градче при отглеждането на най-малките. Ще похвалим заслужено възпитаниците на Българското неделно училище в Сарагоса за инициативността и връзката, която пазят с родината и ще завършим с най-новата песен на група Мери Бойс Бенд. Всичко това и още много интересна информация ви очаква в минутите на „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.42 - Актуална информация от България и света

9.27 - Прогноза за времето у нас и по света

14.17 - По съседски – обзор на важните събития и новини от Балканите през тази седмица

25.13 - Мост към добрината – добрият пример от една българска детска градина - Емилия Алексова, директор на ЦДГ „Брезица“ в град Брезник, разказва пред Радио България подробности за дългогодишната инициатива на градината

37.15 - Българчета от Сарагоса разказаха във филм историята на родната ни азбука - Ива Сахлийска, преподавател в Българското неделно училище "Васил Левски" в испанския град разказва за идеята на своите петокласници

Вести от света и у нас:

46.36 - За пета поредна година крепостта "Баба Вида" край Видин е домакин на Summer Vibes Festival

49.03 - Българите в Молдова ще отдадат поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България на 2 юни

50.35 - Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”

55.11 - „Песен на деня“ – "Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 май 2024 г.

Празнична се очертава "България днес" на 21 май. Отбелязваме празника на Св. св. Константин и Елена и ще поговорим за един древен митичен ритуал, свързан с празника - нестинарството. Ще ви поканим на българска изложба в Гърция и ще отправим поглед към..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към..

публикувано на 17.05.24 в 19:00