Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима полицаи пострадаха по време на футболния мач ЦСКА-София – ЦСКА 1948

Снимка: БТА

Трима полицаи са пострадали на снощния плейофен двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на стадион “Васил Левски” в София, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Двама от тях са получили медицинска помощ и са се върнали на мястото на инцидента, а третият е с три шева в областта на коляното.

Мачът беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуването на стотина фенове на ЦСКА-София на терена. След намесата на полицията срещата беше доиграна същата вечер.

Задържани са петима души и е образувано досъдебно производство. “В момента колегите работят както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност”, заяви министърът.

Калин Стоянов каза още, че МВР е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието. Когато обаче полицаите виждат, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, се намесват и благодарение на реакцията им ситуацията е овладяна бързо и няма тежко пострадали.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Пайташев

Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното

В рамките на месец феновете на футбола на Стария континент ще са пред телевизионните екрани, а най-запалените - и на стадионите в Германия, за да триумфират заедно с любимите отбори или да изстрадат загубите им. Те могат също така да се запознаят с..

публикувано на 14.06.24 в 06:10

България и Словения не успяха да се победят в приятелски мач

Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 със Словения в приятелска среща, играна в Любляна. Това е шести мач на националите под ръководството на Илиан Илиев, в който записаха пет равенства - с Унгария, Сърбия, Азербайджан, Румъния и..

публикувано на 09.06.24 в 15:44
Виктория Томова

Виктория Томова ще участва на олимпиадата в Париж

Първата ни ракета Виктория Томова ще се състезава на олимпийските игри в Париж, съобщи Българската федерация по тенис. Участващите на сингъл ще бъдат официално обявени в понеделник, 10 юни, но вече е ясно, че сред тях директно влиза и..

публикувано на 06.06.24 в 13:08