Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима полицаи пострадаха по време на футболния мач ЦСКА-София – ЦСКА 1948

Снимка: БТА

Трима полицаи са пострадали на снощния плейофен двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на стадион “Васил Левски” в София, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Двама от тях са получили медицинска помощ и са се върнали на мястото на инцидента, а третият е с три шева в областта на коляното.

Мачът беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуването на стотина фенове на ЦСКА-София на терена. След намесата на полицията срещата беше доиграна същата вечер.

Задържани са петима души и е образувано досъдебно производство. “В момента колегите работят както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност”, заяви министърът.

Калин Стоянов каза още, че МВР е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието. Когато обаче полицаите виждат, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, се намесват и благодарение на реакцията им ситуацията е овладяна бързо и няма тежко пострадали.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!