Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Снимка: Facebook / zoosf

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни заграждения, съобщи директорът на зоопарка Добромир Бориславов пред БТА.


Колобусите са рядък и застрашен вид маймуни, който обитава горите на екваториална Африка. Те се хранят с листа, клони и с плодове. Но сега вече ще похапват и … сладолед.

"Навлизаме в "сезона на сладоледа" и започваме подготовката на замразените плодове и лакомства за нашите любимци", твърди Добромир Бориславов. И допълва, че животните в Софийския зоопарк обожават замразените лакомства, защото им носят голямо разхлаждане в жегите. Съвсем наскоро, по повод Световния ден на мечките, мецаните в зоопарка получили изстудени пити от клей с мед, за да се почувстват по-специални в празничния ден!


Вижте още:

Снимки: Facebook / zoosf


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен водач беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните със скандирания “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

Джулай морнинг събира стотици на бургаския плаж

Стотици хора ще посрещнат изгрева в първото юлско утро с голям концерт на централния плаж в Бургас. Програмата за “Джулай морнинг – 2024” ще започне тази вечер и ще продължи до сутринта. На откритата сцена ще излязат различни групи, а Владо..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Румен Радев пожела единство на църквата и духовен възход на българския народ

“ Вярващите се нуждаят от единство на църквата, от единство на православието, нуждаят се от водачество към духовен възход на българския народ ”, каза пред журналисти президентът Румен Радев преди интронизацията на новоизбрания български патриарх..

публикувано на 30.06.24 в 15:45