Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Снимка: Facebook / zoosf

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни заграждения, съобщи директорът на зоопарка Добромир Бориславов пред БТА.


Колобусите са рядък и застрашен вид маймуни, който обитава горите на екваториална Африка. Те се хранят с листа, клони и с плодове. Но сега вече ще похапват и … сладолед.

"Навлизаме в "сезона на сладоледа" и започваме подготовката на замразените плодове и лакомства за нашите любимци", твърди Добромир Бориславов. И допълва, че животните в Софийския зоопарк обожават замразените лакомства, защото им носят голямо разхлаждане в жегите. Съвсем наскоро, по повод Световния ден на мечките, мецаните в зоопарка получили изстудени пити от клей с мед, за да се почувстват по-специални в празничния ден!


Вижте още:

Снимки: Facebook / zoosf


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България все още не покрива критериите за еврозоната

България отговаря на 3 от Маастрихските критерии за присъединяване към еврозоната, но все още не изпълнява целите за устойчивост на цените и инфлацията, се посочва в доклад на Еврокомисията, предава БТА. България засега не отговаря на изискванията..

публикувано на 26.06.24 в 13:58

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25