Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

Снимка: БКИ - Берлин

 Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева. 

“Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи първото място в сърцата на изкушените от изящна словесност читатели, ще се срещне с берлинската публика. Маргарита Петкова и Добромир Банев ще докажат на практика, че само в “Абсурдни времена” “Всички дни ще се казват неделя”, за да има “Още бели нощи”, зявяват от Института.

Маргарита Петкова е автор на десет стихосбирки, на текстовете на над 200 популярни песни и на либретото на пет мюзъкъла. Носител е на множество награди, сред които “Евтим Евтимов” за цялостен принос в българската поезия. 

Добомир Банев издава поетични книги както самостоятелно, така и в тандем с Маргарита Петкова. По една от тях – “Абсурдни времена”, е поставен спектакъл в театър “Сълза и смях”. Той създава и много текстове за популярната музика.

Срещата с двамата поети е предвидена за 19,00 ч., с вход свободен. Поради ограничения брой места е необходима предварителна регистрация на адрес: anmeldung@bulgarisches-kulturinstitut.de.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На 22 юни отбелязваме Деня на българския фолклор

Днес отбелязваме Деня на българския фолклор. Той е обявен през 2019 г. от Министерството на културата по идея на фолклорния ансамбъл „Чинари“ с подкрепата на "Мистерията на българските гласове", перкусиониста Стоян Янкулов - Стунджи, "101 каба гайди" и..

публикувано на 22.06.24 в 11:25
Портрет на Джесика Ланг © Manuel Outumuro / галерия Хауърд Грийбърг, Ню Йорк

Джесика Ланг ще гостува на Националната галерия в София като фотограф

Прочутата кино и театрална актриса Джесика Ланг, носителка на две награди “Оскар”, в продължение на почти две десетилетия гради кариера като художествен фотограф. Първата по рода си нейна ретроспектива в България ще бъде представена в рамките на..

публикувано на 21.06.24 в 17:35
Режисьорът Николай Василев със статуетката „Златна светулка“

Филм за живота на духовния учител Ваклуш Толев беше отличен в Кан

Документалният филм "Ваклуш" на режисьора Николай Василев е отличен от световния филмов фестивал в Кан Remember the future със статуетка "Златна светулка" в категорията "Най-добър филм за социална справедливост" (Best Social Justice feature film)...

публикувано на 21.06.24 в 16:48