Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Снимка: личен архив

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на централната жп гара в града, изразява скептицизъм по отношение на това доколко посланията на кандидатите за депутати и евродепутати са достигнали до избирателите в Германия.

"На базата на това как действат избирателите, не мисля, че са особено ориентирани. Не са сигурни за личностите и техните преференции, така че има потенциал за по-добра информираност.“

По думите му, интересът към тези избори е по-голям, може би, защото са 2 в 1, но и по друга причина:

"Тъй като не толкова често се провеждат избори за Европарламент, избирателите най-много питат за това как да гласуват за тези кандидат депутати, къде се намират преференциите им, къде на таблото са разположени листите за тях и т. н.“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско училище

Филм на български ученици с премиера в Саарбрюкен

Премиерата на филма “Български следи в Саарланд - академични истории за малки и големи” събра ученици, родители и университетски преподаватели в германския град Саарбрюкен. Във филма настоящи и бивши ученици в българското неделно училище..

публикувано на 25.06.24 в 13:36
Посланик Янко Йорданов

Български културен център отваря врати в Акра, Гана

Български културен център "Свети Кирил" ще бъде официално открит в Акра - столицата на Гана, научи Радио България от свои източници. Официалното откриване на центъра, който ще се намира на адрес: 10 Kakramadu Road Cantonments, Accra, е на 25 юни..

публикувано на 24.06.24 в 21:20

Български деца в Брюксел посещават часове по роден език в белгийската библиотека "София"

Деца от Българското училище “Пейо Яворов” в белгийската столица учиха български език и литература в библиотека "София" в Скарбек, Брюксел. По инициатива на училището и със съдействието на завеждащия българската секция в библиотеката Арон Вилем..

публикувано на 24.06.24 в 14:54