Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Снимка: личен архив

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на централната жп гара в града, изразява скептицизъм по отношение на това доколко посланията на кандидатите за депутати и евродепутати са достигнали до избирателите в Германия.

"На базата на това как действат избирателите, не мисля, че са особено ориентирани. Не са сигурни за личностите и техните преференции, така че има потенциал за по-добра информираност.“

По думите му, интересът към тези избори е по-голям, може би, защото са 2 в 1, но и по друга причина:

"Тъй като не толкова често се провеждат избори за Европарламент, избирателите най-много питат за това как да гласуват за тези кандидат депутати, къде се намират преференциите им, къде на таблото са разположени листите за тях и т. н.“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Книгата "Български стъпки в далечна Бразилия" разказва за съдбите на българи-имигранти

В Националния етнографски музей в София (ул. Московска 6А) днес от 16.00 ч. ще бъде представена книгата на Даниел Методиев "Български стъпки в далечна Бразилия: имена, дати, истории и съдби".  В нея авторът, който от 10 години живее в Бразилия,..

публикувано на 21.06.24 в 08:35

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37