Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Снимка: личен архив

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на централната жп гара в града, изразява скептицизъм по отношение на това доколко посланията на кандидатите за депутати и евродепутати са достигнали до избирателите в Германия.

"На базата на това как действат избирателите, не мисля, че са особено ориентирани. Не са сигурни за личностите и техните преференции, така че има потенциал за по-добра информираност.“

По думите му, интересът към тези избори е по-голям, може би, защото са 2 в 1, но и по друга причина:

"Тъй като не толкова често се провеждат избори за Европарламент, избирателите най-много питат за това как да гласуват за тези кандидат депутати, къде се намират преференциите им, къде на таблото са разположени листите за тях и т. н.“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10

В Тараклия отбелязаха 172 години от рождението на Олимпий Панов

В Тараклия - молдовския район с предимно българско население, отбелязаха 172 години от рождението на българския офицер, роден в Тараклия, Олимпий Панов. Пред паметника на майора се събраха районните служби, начело с председателя на района Лазар..

публикувано на 17.06.24 в 19:15

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности. Темата на тазгодишното..

публикувано на 17.06.24 в 08:35