Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборите за българите в Кипър приключиха в 18 ч.

Гласуване в секция в посолството на България в Никозия
Снимка: БТА

За промяна на всичко и с надежда за по-добро гласуват българите в Република Кипър, които днес дадоха своя вот на Европейските избори и на изборите за народни представители в България. В Република Кипър по неофициални данни има около 30 000 българи, които до 18 часа можеха да гласуват в 8 секции на острова. 

Пред БТА Изет, който е гласувал само на парламентарните избори, защото живее в турската част на острова каза: "На нас не ни е разрешено да гласуваме за евродепутати“. Възрастният мъж разказва, че винаги гласува, но накрая не решават хората, а политиците. Той всяка година се връща в България, но не и за постоянно, защото децата му също са се установили на острова. Изборният ден в българското посолство в Никозия приключи нормално, в спокойна обстановка, без нарушения, предаде агенцията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Аня Терзивец

На загинали в Украйна българи посвещава проект Аня Терзивец

Много етнически българи се сражават на фронта в Украйна. За съжаление вече има доста загинали. Това каза пред агенция "Фокус" Аня Терзивец – водеща на предаването "Гласът на българите" по обществената телевизия в град Одеса, шеф редактор на редакцията по..

публикувано на 23.06.24 в 11:52

Торе дел Бурго - малката България в испанска Гуадалахара

Торе дел Бурго e селото в Испания, в което живеят най-много чужденци. От всеки 10 души 9 са чужденци, най-голяма част от тях - българи. Поради тази причина почти на шега наричат селото с около 600 жители, намиращо се на около 100 километра от Мадрид, в..

публикувано на 23.06.24 в 10:27
Дора Николова Битау

Още една неразказана история оживя благодарение на българчета в Италия

Картините на българската художничка Дора Николова Битау и Национална програма "Неразказаните истории на българите" станаха повод на бял свят да се появи "един нежен, носталгичен, жизнеутвърждаващ документален филм за необходимостта да търсиш и..

публикувано на 22.06.24 в 10:05