Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Само ГЕРБ са имали предизборна проява в Босилеград и спечелиха вота в сръбската община

Снимка: Кирил Фалин

ГЕРБ взема най-много гласове  - 70,  при гласуването в секцията в Босилеград в Западните покрайнини в Сърбия, сочат окончателните данни.

Втори са "Продължаваме промяната - Демократична България " с 30 гласа. Трети се нареждат "Възраждане" с 24 бюлетини. По 6 и 4 гласа имат "Има такъв народ" и "Синя България".

За пръв път в сръбската гранична община се гласува и с машина. До урните отидоха 182 български граждани, живеещи в Босилеград.

Избор за евродепутати в Босилеград нямаше поради принципа за уседналост. Босилеградчани недоволстват от това, че само партия ГЕРБ е имала нещо като предизборна кампания при тях. В градчето е отишла малка група на партията за предизборна среща. Останалите политически сили не са пресекли границата, предава кореспондентът на БНР в Кюстендил Кирил Фалин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дора Николова Битау

Още една неразказана история оживя благодарение на българчета в Италия

Картините на българската художничка Дора Николова Битау и Национална програма "Неразказаните истории на българите" станаха повод на бял свят да се появи "един нежен, носталгичен, жизнеутвърждаващ документален филм за необходимостта да търсиш и..

публикувано на 22.06.24 в 10:05
„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38