Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти на българите в Молдова ще бъдат подпомогнати финансово от България

Срокът за кандидатстване е 19 юни

Снимка: Facebook / BGEmbassyChisinau

Министерство на външните работи на България чрез посолството на страната ни в Молдова обяви процедура за приемане и подбор на предложения за проекти, които ще бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма за подкрепа на организации на българската общност в Република Молдова през 2024 г. Целта на програмата е да бъде запазен и развиван българският дух сред диаспората ни в Молдова и да бъде популяризирана българската култура.

В Програмата могат да участват организации на българската общност в Република Молдова, регистрирани съгласно местното законодателство. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 50 000 лева.

Кандидатстването става чрез попълване на типови формуляри, които бенефициерите могат да изискат по електронен път на press_edu_cult@mtc.md.

Всички графи на формуляра следва да бъдат попълнени на български език. Крайният срок за набиране на проектните предложения е 19 юни 2024 г. Повече информация може да се намери на Фейсбук страницата на посолството ни в Кишинев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български деца в Брюксел посещават часове по роден език в белгийската библиотека "София"

Деца от Българското училище “Пейо Яворов” в белгийската столица учиха български език и литература в библиотека "София" в Скарбек, Брюксел. По инициатива на училището и със съдействието на завеждащия българската секция в библиотеката Арон Вилем..

публикувано на 24.06.24 в 14:54
Аня Терзивец

На загинали в Украйна българи посвещава проект Аня Терзивец

Много етнически българи се сражават на фронта в Украйна. За съжаление вече има доста загинали. Това каза пред агенция "Фокус" Аня Терзивец – водеща на предаването "Гласът на българите" по обществената телевизия в град Одеса, шеф редактор на редакцията по..

публикувано на 23.06.24 в 11:52

Торе дел Бурго - малката България в испанска Гуадалахара

Торе дел Бурго e селото в Испания, в което живеят най-много чужденци. От всеки 10 души 9 са чужденци, най-голяма част от тях - българи. Поради тази причина почти на шега наричат селото с около 600 жители, намиращо се на около 100 километра от Мадрид, в..

публикувано на 23.06.24 в 10:27