Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Снимка: Кети Тренчева

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново. “Има ли правителство - ще помогнем", добави Борисов. "Ако не е с нашия мандат веднага, аз няма да се вържа повече да ти дам колата ти да ми я караш", обяви Борисов, визирайки предишния кабинет на премиера Николай Денков, когато имаше уговорка за ротация на премиерите след 9 месеца, но до нея така и не се стигна. Борисов подчерта, че тежките бедствия са все по-чести и предвидените сегашни помощи са малки до 1000 лв. (500 евро). Той смята, че парламентът трябва да въведе автоматично подпомагане от специален фонд при бедствията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма да останем безучастни към отказа на РСМ да впише българите в Конституцията

“Новоизбраният премиер на РСМ избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу..

публикувано на 25.06.24 в 14:28

Втори ден на консултации при президента за съставяне на нов кабинет

На втория ден от консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази увереност, че е възможно да има кабинет в рамките на новото Народно събрание. Той аргументира..

публикувано на 25.06.24 в 14:02

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45