Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Присъствено и онлайн, участие ще вземат 23-ма журналисти от 18 българоезични медии по света

Снимка: Пиксабей

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

Темата на тазгодишното издание на срещата е "Медии и общност", а събитието ще се проведе в хибриден формат – на място и чрез онлайн видеовръзка. 

Срещата ще бъде открита в Националния пресклуб на БТА в Одеса от генералния директор на Агенцията Кирил Вълчев. Приветствие към участниците онлайн ще отправи вицепрезидентът Илияна Йотова.

На откриването са поканени: Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация, Украйна; кметът на Одеса Геннадий Труханов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбинаРайна Манджукова, Светослав Иванов, генерален консул на България в Одеса, Мария Попова, представител на омбудсмана на Върховната Рада на Украйна по правата на човека в Одеска област.

В откриването на форума ще се включи онлайн също и Сергий Череватий, генерален директор на украинската национална информационна агенция Укринформ.

На форума – присъствено и онлайн, участие ще вземат журналисти от 14 държави, включително България. Общо 23 журналисти от 18 българоезични медии по света ще участват на форума. Представители на 13 български медии също ще се включат в дискусията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20