Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Присъствено и онлайн, участие ще вземат 23-ма журналисти от 18 българоезични медии по света

Снимка: Пиксабей

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

Темата на тазгодишното издание на срещата е "Медии и общност", а събитието ще се проведе в хибриден формат – на място и чрез онлайн видеовръзка. 

Срещата ще бъде открита в Националния пресклуб на БТА в Одеса от генералния директор на Агенцията Кирил Вълчев. Приветствие към участниците онлайн ще отправи вицепрезидентът Илияна Йотова.

На откриването са поканени: Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация, Украйна; кметът на Одеса Геннадий Труханов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбинаРайна Манджукова, Светослав Иванов, генерален консул на България в Одеса, Мария Попова, представител на омбудсмана на Върховната Рада на Украйна по правата на човека в Одеска област.

В откриването на форума ще се включи онлайн също и Сергий Череватий, генерален директор на украинската национална информационна агенция Укринформ.

На форума – присъствено и онлайн, участие ще вземат журналисти от 14 държави, включително България. Общо 23 журналисти от 18 българоезични медии по света ще участват на форума. Представители на 13 български медии също ще се включат в дискусията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на..

публикувано на 09.06.24 в 16:45

Веселин Цочев, Цюрих: Политиката на България трябва да е към приобщаване на най-предприемчивите ни хора, които обаче са в чужбина

В Швейцария живее голяма общност от активни и високообразовани българи. Част от тях са студенти или вече са завършили престижния  Политехнически университет на гр. Цюрих, известен още като "Айнщайнов университет". Част от неговите възпитаници отдавна..

публикувано на 09.06.24 в 16:35
Сибила Стоянова

Българските избори в Белгия – вот за победител или коалиция

При необичайно слънчево време протича изборният ден в Брюксел, научаваме от Сибила Стоянова, секретар на една от двете изборни секции, отворена в посолството на България в белгийската столица и от общо 16 в страната домакин на Европейския парламент...

публикувано на 09.06.24 в 16:00