Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Присъствено и онлайн, участие ще вземат 23-ма журналисти от 18 българоезични медии по света

Снимка: Пиксабей

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

Темата на тазгодишното издание на срещата е "Медии и общност", а събитието ще се проведе в хибриден формат – на място и чрез онлайн видеовръзка. 

Срещата ще бъде открита в Националния пресклуб на БТА в Одеса от генералния директор на Агенцията Кирил Вълчев. Приветствие към участниците онлайн ще отправи вицепрезидентът Илияна Йотова.

На откриването са поканени: Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация, Украйна; кметът на Одеса Геннадий Труханов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбинаРайна Манджукова, Светослав Иванов, генерален консул на България в Одеса, Мария Попова, представител на омбудсмана на Върховната Рада на Украйна по правата на човека в Одеска област.

В откриването на форума ще се включи онлайн също и Сергий Череватий, генерален директор на украинската национална информационна агенция Укринформ.

На форума – присъствено и онлайн, участие ще вземат журналисти от 14 държави, включително България. Общо 23 журналисти от 18 българоезични медии по света ще участват на форума. Представители на 13 български медии също ще се включат в дискусията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско школо „Розова долина” в Тотнъм, Лондон

396 български училища зад граница отварят врати за новата учебна година

Над 32 000 български деца в 43 страни на 6 континента събира първият училищен звънец във всички 396 български неделни училища по света, регистрирани за учебната 2024-2025 г. Над 2000 учители отново ще предават знания на малките ни сънародници – не..

публикувано на 16.09.24 в 06:15

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16
Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30