Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица".
Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка участниците ще готвят на жив огън и печки на дърва в съдове, в каквито са готвели предците ни, съобщават от Общината.
Във фестивала ще се включат известни местни готвачи и автори на кулинарни книги, като Цветан Дончев – Дедо Скръц от Враца, Георги Костодинов от Чипровци, проф. Николай Палашев, Еми Цветкова, Силвия Томова и т.н., както и майстори на местни гозби от изцяло натурални продукти.
Името на фестивала идва от билката мащерка, която в Северозападна България наричат "бабина душица". Мащерката се използва в почти всяко ястие в българския северозапад.
В събота, 21 юни, минималните температури ще са от 11 до 18°, в София – 11°. През деня ще преобладава слънчево време. Преди обяд по-значителна облачност ще има над Централна Северна България и Средногорието, където все още на отделни места ще..
И тази година на 21 юни светът ще има повод да се обедини и смири. Можем да го открием в Международния ден на йога – древната практика-учение, която съчетава единството на тяло, ум и дух. Официално обявен за международен от Организацията на..
На 21 и 22 юни Експо център "Флора" в Морската градина в Бургас ще се превърне в кулинарна арена, където най-добрите майстори на паеля от цяла България ще се изправят един срещу друг в националните квалификации за световната купа по паеля - World..
Само на 37 км от втория по големина град в България – Пловдив, и стотина километра от столицата София се намира китният Пазарджик. Благоприятното..
Лято, високи температури, отпускарско настроение. Но за съжаление с лятото идват не само позитивни емоции, а реални и много сериозни проблеми. Така..