Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгват германските влакове между София и Бургас

Снимка: БТА

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони втора употреба, придобити от БДЖ, предаде БГНЕС.
Посланикът на Германия Ирене Мария Планк и служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

Те ще обслужват дестинацията София - Бургас и Бургас - София през летния сезон. Първият влак тръгва още тази събота и ще се движи всеки ден.


Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.


Новият влак ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на практика ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето. Досега пътуването от София до Бургас с директен влак траеше между 5,50 ч. и 7,50 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58

За първи път след 1985 г. се променя посоката на демографските данни

За първи път от 38 години населението на България почти е спряло да намалява. За 2023 г. намалението е с едва 0,3%, или само 2229 души. Това показват данни на правителството от отчета за изпълнение на стратегията за демографско развитие през..

публикувано на 27.09.24 в 11:15