Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в ежедневен празник за жителите му. Ще научите подробности около проекта на актьора Руси Чанев за нова версия на романа „Под игото“ на Иван Вазов и ще се впуснем в магията на френския език по пътя към дипломата за висше образование у нас и ще завършим с поклон пред сценичното дълголетие на Орлин Горанов.  Всичко това и още чуйте в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.26 - Актуална информация от България и света

9.33 - Прогноза за времето у нас и по света

14.29 – Нов български университет представя две специалности с възможност за обучение на френски език – Йоан Колев разговаря с гл. ас. д-р Петя Георгиева, преподавател в специалност "Политически науки", и с гл. ас. д-р Емануела Чичова от специалността "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд език)"

32.20 - Актьорът Руси Чанев адаптира романа "Под игото" за българчетата в чужбина - новата аудио версия на първия български роман, записана в БНР, тръгва от 1 юли по програма "Христо Ботев". Разказваме ви за смелостта да „променяш“ класически произведения и целта на това дело

48.40 - Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България – срещаме ви с инициатора на футболното лято в село Мурсалево Станислав Грозданов, който е твърдо убеден, че "много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно"

58.34 - Германска тромбонистка Карла Кьолнер ще гостува за пръв път на Биг бенда на БНР в заключителния за сезона концерт утре вечер в Първо студио на БНР под диригентството на Антони Дончев.

60.10 - „Песен на деня“ – Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне, което започва тази вечер в Пловдив. А ние ви предлагаме да чуете незабравимата песен "Да започнем отначало" в нов аранжимент и с участието на Орлин Павлов

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00